Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Kihez forduljon?Kihez forduljon?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gyógyszerek, segédeszközökGyógyszerek, segédeszközök
 
 
Egészségügyi tudástárEgészségügyi tudástár
 
 
 
 
 
 
 
KapcsolatKapcsolat
 
 
 
 
 
 
Érdekli az egészségügy?
Érdeklik egészségügyi ellátással kapcsolatos információk? Közérdekű információk rovatunkban témakörökbe rendezve megtalálja egészségüggyel kapcsolatos jogszabályok könnyen érthető összefoglalóit.
 
 
 
Gyakori kérdések – válaszok oldalaGyakori kérdések – válaszok oldala
Az oldalon az Ön által kiválasztott rovathoz tartozó, a portál használatát segítő Gyakran Ismételt Kérdéseket és válaszokat tekintheti meg.
Rovat neve: Civil szervezetek

Mik azok a civil szervezetek?
Nyilvántartásunkban olyan, az egészségügy vagy szociális területen tevékenykedő civil szervezetek kaptak helyet, ahol szakemberek, sorstársak, önkéntes segítők látják el az érdekvédelem, jogi-, életvezetési tanácsadás, betegoktatás, gondozás, rehabilitáció, és számos más, ehhez a területhez kapcsolódó feladatokat és akik az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet által létrehozott és karbantartott adatbázisban szerepelnek, illetve önként jelentkeztek a Dr.Info nyilvántartásába.
Hogyan találhatok meg a leggyorsabban egy civil szervezetet?
Civil szervezetet leggyorsabban a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló kereső oldalon kereshet, a civil szervezet jellemző adatainak megadása után.
Civil szervezet keresésekor hány kereső feltételt adjak meg?
Több keresőfeltétel megadása esetén (pl. helység és betegszervezet keresése esetén a betegség egyidejű megadása) a találatok száma jóval kevesebb lesz, és a keresett civil szervezet kiválasztása is sokkal egyszerűbb. Mivel azonban a megadott kereső feltételeknek egyszerre kell teljesülniük, ha nem biztos egy adott keresőfeltételben (pl. nem ismeri a keresett civil szervezet pontos nevét vagy nem biztos abban, hogy milyen betegséghez kapcsolható), azt inkább ne használja.
Mit tegyek, ha nem találom meg a keresett civil szervezetet?
Ilyen két esetben fordulhat elő. Első esetben elképzelhető, hogy Ön nem megfelelően használta a kereső feltételeket (pl. mert nem pontosan ismer egy adatot) és egy pontatlanul megadott feltétel kizárta a keresett civil szervezet a találati listából. Ilyenkor indítson egy újabb keresést, és csak azokat a feltételeket adja meg (pl. megye, kerület vagy helység), amelyet biztosan ismer. Második esetben elképzelhető, hogy a keresett civil szervezet valamely oknál fogva valóban nem található meg nyilvántartásunkban, hiszen az önkéntességi alapon szerveződik, a civil szervezet jelentkezése alapján. Ebben az esetben javasoljuk, hogy kérjen segítséget telefonos tudakozónktól, melyet a lap tetején látható elérhetőségen tud felhívni.
Milyen gyakran frissülnek a civil szervezetek adatai?
A civil szervezet által megadott adatok frissülési gyakorisága nem rendszerszerű, arra a civil szervezet saját adataira vonatkozó adminisztrációs jog birtokában egy adat megváltozásakor akár azonnal sor kerülhet. A civil szervezetek adatainak tekintetében a Dr.Info portál csak egy megjelenítő felületet ad, annak hitelességéért minden esetben a civil szervezet felel.
Mi az oka, ha a megtalált civil szervezet adatai nem felelnek meg a valóságnak?
Civil szervezet nyilvántartásunk alapját az önkéntes jelentkezések alapján létrehozott és karbantartott nyilvántartás képezi. A hiba oka az lehet, hogy a civil szervezet által megadott adatok időközben változtak, és ezt az adott szervezet nem jelentette a Dr.Info nyilvántartása felé. Amennyiben Ön a kérdéses szervezet munkatársa, kérjük, hogy kezdeményezze a hibás adat javítását erre szolgáló adminisztrációs jog megkérésével.
A Dr.Info civil szervezet nyilvántartásában lévő civil szervezet képviselője vagyok. Hogy igényelhetek adminisztrációs jogot a szervezet adatainak karbantartásához?
Adminisztrációs jogot a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info regisztrációs nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
Egészségügyhöz kapcsolódó civil szervezet képviselője vagyok. Hogy jelentkezhet az általam képviselt civil szervezet a Dr.Info nyilvántartásába?
Jelentkezni a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info bejelentő nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
A Dr.Info civil szervezet nyilvántartásában lévő civil szervezet képviselője vagyok. Hogyan jelenthetem be a civil szervezet megszűnését a Dr.Info nyilvántartása felé?
Civil szervezet megszűnése esetén a Dr.Info nyilvántartásából való törlést a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info törlést kérvényező nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
Mire való a „Belépés intézményeknek” doboz?
E-mail címének és jelszavának megadásával itt tud belépni az az adminisztrátor, akit a beküldött regisztrációs nyomtatvány alapján a Dr.Info munkatársai regisztráltak a megfelelő egészségügyi intézmény illetve annak egységei, gyógyszertár vagy civil szervezet adatainak karbantartásához.
 
Vissza Főoldalra