Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Gyakori kérdések – válaszok oldalaGyakori kérdések – válaszok oldala
Az oldalon az Ön által kiválasztott rovathoz tartozó, a portál használatát segítő Gyakran Ismételt Kérdéseket és válaszokat tekintheti meg.
Rovat neve: Civil szervezetek

Mik azok a civil szervezetek?
Nyilvántartásunkban olyan, az egészségügy vagy szociális területen tevékenykedő civil szervezetek kaptak helyet, ahol szakemberek, sorstársak, önkéntes segítők látják el az érdekvédelem, jogi-, életvezetési tanácsadás, betegoktatás, gondozás, rehabilitáció, és számos más, ehhez a területhez kapcsolódó feladatokat és akik az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet által létrehozott és karbantartott adatbázisban szerepelnek, illetve önként jelentkeztek a Dr.Info nyilvántartásába.
Hogyan találhatok meg a leggyorsabban egy civil szervezetet?
Civil szervezetet leggyorsabban a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló kereső oldalon kereshet, a civil szervezet jellemző adatainak megadása után.
Civil szervezet keresésekor hány kereső feltételt adjak meg?
Több keresőfeltétel megadása esetén (pl. helység és betegszervezet keresése esetén a betegség egyidejű megadása) a találatok száma jóval kevesebb lesz, és a keresett civil szervezet kiválasztása is sokkal egyszerűbb. Mivel azonban a megadott kereső feltételeknek egyszerre kell teljesülniük, ha nem biztos egy adott keresőfeltételben (pl. nem ismeri a keresett civil szervezet pontos nevét vagy nem biztos abban, hogy milyen betegséghez kapcsolható), azt inkább ne használja.
Mit tegyek, ha nem találom meg a keresett civil szervezetet?
Ilyen két esetben fordulhat elő. Első esetben elképzelhető, hogy Ön nem megfelelően használta a kereső feltételeket (pl. mert nem pontosan ismer egy adatot) és egy pontatlanul megadott feltétel kizárta a keresett civil szervezet a találati listából. Ilyenkor indítson egy újabb keresést, és csak azokat a feltételeket adja meg (pl. megye, kerület vagy helység), amelyet biztosan ismer. Második esetben elképzelhető, hogy a keresett civil szervezet valamely oknál fogva valóban nem található meg nyilvántartásunkban, hiszen az önkéntességi alapon szerveződik, a civil szervezet jelentkezése alapján. Ebben az esetben javasoljuk, hogy kérjen segítséget telefonos tudakozónktól, melyet a lap tetején látható elérhetőségen tud felhívni.
Milyen gyakran frissülnek a civil szervezetek adatai?
A civil szervezet által megadott adatok frissülési gyakorisága nem rendszerszerű, arra a civil szervezet saját adataira vonatkozó adminisztrációs jog birtokában egy adat megváltozásakor akár azonnal sor kerülhet. A civil szervezetek adatainak tekintetében a Dr.Info portál csak egy megjelenítő felületet ad, annak hitelességéért minden esetben a civil szervezet felel.
Mi az oka, ha a megtalált civil szervezet adatai nem felelnek meg a valóságnak?
Civil szervezet nyilvántartásunk alapját az önkéntes jelentkezések alapján létrehozott és karbantartott nyilvántartás képezi. A hiba oka az lehet, hogy a civil szervezet által megadott adatok időközben változtak, és ezt az adott szervezet nem jelentette a Dr.Info nyilvántartása felé. Amennyiben Ön a kérdéses szervezet munkatársa, kérjük, hogy kezdeményezze a hibás adat javítását erre szolgáló adminisztrációs jog megkérésével.
A Dr.Info civil szervezet nyilvántartásában lévő civil szervezet képviselője vagyok. Hogy igényelhetek adminisztrációs jogot a szervezet adatainak karbantartásához?
Adminisztrációs jogot a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info regisztrációs nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
Egészségügyhöz kapcsolódó civil szervezet képviselője vagyok. Hogy jelentkezhet az általam képviselt civil szervezet a Dr.Info nyilvántartásába?
Jelentkezni a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info bejelentő nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
A Dr.Info civil szervezet nyilvántartásában lévő civil szervezet képviselője vagyok. Hogyan jelenthetem be a civil szervezet megszűnését a Dr.Info nyilvántartása felé?
Civil szervezet megszűnése esetén a Dr.Info nyilvántartásából való törlést a „Civil szervezetek” menüpontra kattintva megnyíló „Civil szervezetek” oldalról letölthető „Dr.Info törlést kérvényező nyomtatvány civil szervezetek részére” nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet. A részletesebb tudnivalókat a nyomtatványon találja.
Mire való a „Belépés intézményeknek” doboz?
E-mail címének és jelszavának megadásával itt tud belépni az az adminisztrátor, akit a beküldött regisztrációs nyomtatvány alapján a Dr.Info munkatársai regisztráltak a megfelelő egészségügyi intézmény illetve annak egységei, gyógyszertár vagy civil szervezet adatainak karbantartásához.
 
Vissza Főoldalra