Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Kihez forduljon?Kihez forduljon?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gyógyszerek, segédeszközökGyógyszerek, segédeszközök
 
 
Egészségügyi tudástárEgészségügyi tudástár
 
 
 
 
 
 
 
KapcsolatKapcsolat
 
 
 
 
 
 
Érdekli az egészségügy?
Érdeklik egészségügyi ellátással kapcsolatos információk? Közérdekű információk rovatunkban témakörökbe rendezve megtalálja egészségüggyel kapcsolatos jogszabályok könnyen érthető összefoglalóit.
 
 
 
Gyakori kérdések – válaszok oldalaGyakori kérdések – válaszok oldala
Az oldalon az Ön által kiválasztott, a portál használatát segítő Gyakran Ismételt Kérdést és a hozzá tartozó választ tekintheti meg. Alatta ugyanehhez a rovathoz tartozó további kérdéseket és válaszokat talál.
Rovat neve:Betegség információk

Mikor érdemes az egészségügyi szótárakban keresni?
Szótárakban akkor érdemes keresnie, ha egy ismeretlen orvosi fogalom jelentését szeretné tisztázni.
Rovathoz tartozó további kérdések és válaszok:
Egy betegségről szeretnék információt megtudni. Hol találom?
Betegségről információt a „Betegség információk” menüpontra kattintva megnyíló oldalon talál. Itt megadhatja a keresett szót vagy kifejezést, sőt azt is bejelölheti, hogy a rövid magyarázatokkal szolgáló szótárakban vagy a témát bővebben kifejtő könyvben kíván keresni.
Mikor érdemes a könyvben keresni?
Könyvben akkor érdemes keresnie, ha egy betegséggel kapcsolatban részletes, a hátteret jobban megvilágító, azt összefüggéseiben bemutató leírást, magyarázatot keres. A Dr.Info portálon megtalálható „MSD Orvosi kézikönyv a családban” kitűnik közérthető nyelvezetével, és széles, gyakorlatilag a teljes orvostudományt lefedő tartalmával.
Mit tegyek, ha nem találok egy betegségről információkat?
Ennek oka kétféle lehet. Előfordulhat, hogy Ön valóban olyan ritka vagy határterületi betegséget keres, melyet a portálunkon a betegségi tudásbázist adó 3 szótár és 1 könyv nem tartalmaz. A másik ok a keresés technikájában keresendő. Ilyenkor alternatív segítségként a „Kérdezze munkatársainkat!” szolgáltatás vagy telefonos tudakozónk igénybevételét javasoljuk. Előbbi szolgáltatást a „Kérdezze munkatársainkat” menüpontra kattintva, utóbbit a lap tetején látható elérhetőségen érheti el.
 
Vissza Főoldalra